Landelijke schoonmaakactie begonnen.

Onderstaand artikel overgenomen uit de Èxtra!

WILLEMSTAD.- Aan het einde van de afgelopen week heeft de regering van Curaçao, via de minister van Gezondheid, Milieu en Natuur, officieel de campagne “Van jou, Voor jou, Met jou” gestart met het doel om bewust te maken en te helpen om ons eiland schoon te maken en te houden van zwerfvuil. Een aantal mensen kwam zaterdagmorgen bijeen op Weg naar Fuik, waar de regering de eerste vijf containers plaatste waar mensen hun afval kunnen deponeren zonder het afval langs de weg en in het bos te hoeven gooien. Bij deze gelegenheid maakte minister van GMN, Javier Silvania, bekend dat dit deel uitmaakt van de inspanningen van de regering, die is begonnen met de gratis afvaldepositie op stortplaats Malpais.

Dit project is er een dat veel voorbereiding heeft geëist en samen met zijn collega’s van kabinet Pisas doen ze alles wat ze kunnen. Natuurlijk heeft een dergelijk project zijn kosten, en de regering heeft in eerste instantie 100.000 gulden gereserveerd, hoewel we van minister Shalten Hato begrepen dat ook uit het Criminaliteitsfonds 200.000 gulden extra is gereserveerd. Maar fondsen zouden geen probleem moeten zijn bij een dergelijk project dat betrekking heeft op de schoonmaak van ons eiland. Volgens Silvania is hij zeer trots op dit project, omdat we samen dit mooie plekje schoon moeten houden.

Hij is ook erg blij met de groepen die al jarenlang hun tijd opofferen om Curaçao schoon te houden en die ook hun steentje bijdragen en zich bij de regering aansluiten bij deze campagne om schoon te maken. Zoals de campagne zegt, dat het iets is “Met jou, Voor jou, Met jou”, dus voor ons allemaal en als zodanig verwacht hij steun van de wijken.

Er zijn veel initiatieven die al een tijdje vanuit de wijken zelf komen, met het doel om de wijk schoon te maken. Er zijn veel kleine groepjes die regelmatig uitgaan en afval in de wijk ophalen. Het feit is dat we allemaal beseffen dat Curaçao niet schoon is en dat er veranderingen moeten worden doorgevoerd in het afvalbeheer zelf. Alleen al het feit dat een grote vuilnisbak binnen 15 minuten vol raakte, is een duidelijke indicatie dat het volk behoefte heeft aan faciliteiten om afval in zijn eigen wijk te deponeren. Bovendien is het feit dat de stortplaats 2 maanden lang geopend is om gratis afval te deponeren een ander bewijs. Je kunt zien hoe er een aantal voertuigen naar de stortplaats gaan om afval te deponeren. Daarom is een verandering in het afvalbeheer nodig.

Silvania kondigde aan en verwachtte dat de regering van Curaçao met een nieuw beleid zal komen waarbij samen Curaçao schoner zal worden. Het begon boven ons eiland, maar zal zowel in het midden als onder Curaçao worden voortgezet.

Vergelijkbare berichten