Trucktocht voor de vrijwilligers.

Trucktocht voor de vrijwilligers van het Kunuku Man team.

Zaterdag 16 juli was het de dag dat het aangeboden uitje van FBTT-tours/Atlantic Adventurers werd verzilverd. Het uitje, in de vorm van een tocht over Curaçao, is een blijk van waardering voor het werk wat het Kunuku Man team doet voor het eiland.

Nadat alle deelnemers aanwezig waren werd er ingestapt in een, gigantisch hoog op de wielen staande, Amerikaanse legertruck. Langs het ons allen bekende vliegveld Hato werd er richting gezet naar de vlakte van Hato. Er werd al snel duidelijk dat de grote truck niet voor niets voor deze rit is gekozen. Het terrein zit vol gaten en het werd een “bumpy ride”.
De vlakte van Hato blijkt inderdaad “een vlakte” te zijn die zich zo’n 20 kilometer uitstrekt langs de noord-oost kust van Curaçao. Modderige paden, schitterende vergezichten, ruige natuur was ons uitzicht. Cactussen in allerlei vormen en maten vormen de overhand. Een prachtig gezicht. Uiteraard domineren de tien windmolens ook het landschap. Pas als je erlangs rijdt besef je hoe hoog die dingen zijn. Het is in elk geval een begin van het gebruik van schone energie op het eiland.

Bij de windmolens bleek ook nog een aantal cirkels van stenen te liggen. Deze cirkels zijn in de tweede wereldoorlog aangelegd en werden gebruikt voor “target practising” door de Amerikaanse piloten. Mooi om te zien dat dit in stand wordt gehouden als monument.

De eerste stop was bij een grot, ergens verscholen tussen de mundi. Grillige rotsformaties en zelfs druipstenen waren er te bezichtigen.

En verder ging het weer over de vlakte van Hato. Dat het hotsebotsen van de truck geen goed deed voor de geestelijke gemoedstoestand van een niet nader te noemen persoon bleek wel uit het feit dat hij zijn zonnebril kwijt leek te zijn. Klein beetje paniek maar de bril bleek hij gewoon op te hebben. Dit voorval heeft echter niet plaatsgevonden, vind hij zelf.

Ook stappentellers bleken door het hotsebotsen overuren te maken. Aan het einde van de rit waren er indrukwekkende prestaties geleverd volgens die apparaten.

Aan het einde van de vlakte van Hato werd er richting Westpunt gekoerst om ook nog een bezoek te brengen aan natuurpark Shete Boka. Hier konden we even lekker uitwaaien en genieten van de hoge golven. Lekker kletsen met elkaar en ook genieten van het uitzicht. Het maken van de groepsfoto leverde ook nog wel enige hilariteit op, iets met zelfontspanners en twee seconden. Maar het resulteerde toch weer in een leuke foto.

Daarna was het full speed terug richting Sint Willibrordus, wind in de haren en alle kapsels in de war! En na een blik geworpen te hebben op de flamingo’s gingen we weer richting Hato, alwaar de tocht ten einde was.

Het was een leuke dag in goed gezelschap met dank aan FBTT-tours/Atlantic Adventurers.

Alle foto’s zijn hier te vinden en te downloaden: https://adobe.ly/3ySACD0

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *