the Kunuku Man aanwezig op Nilda Pinto SDGs village

Op uitnodiging van de organisatie was the Kunuku Man en zijn team vandaag aanwezig op Nilda Pinto SDGs village. Als een van de twee vrijwilligersteams! Het andere team was de Voedselbank. Overige deelnemers waren alle bedrijven, waaronder Aqualectra, Green Phenix, de Meteo, ADC, Dive Division, Green Force, Limpi Recycling enz enz.

Doel van deze beurs was bij de leerlingen bewustwording te creëren naar een betere, schonere, wereld. Aandacht was er onder andere voor: Geen honger in de wereld, goede gezondheid, kwaliteitsonderwijs, beter klimaat zowel op land als in de zee.

Het Kunuku Man team gaf informatie over hoe het eiland schoner te krijgen. En wat het team daar in betekend. En daar valt onder andere ook het informeren van, met name de jeugd, om ze bewust te laten worden van het grote afvalprobleem op Curaçao.

Een stukje bewustwording dat werd getest door “rotzooi” op het terrein te gooien en te zien wat er gebeurde. Veel jongelui liepen helaas nog gewoon om en door de rotzooi heen, maar bij een aantal viel “het kwartje” en die ruimden het op.
Er was zelf een stand van deelnemers die niet in de gaten hadden dat het item wat zij verstrekten drie meter verderop een boel vuil veroorzaakte door achteloos weggegooid papier!
Een kleine hint van the Kunuku Man was genoeg om wat schaamrood op de kaken te toveren en het gebied weer schoon te maken.

Er is dus nog een hoop werk te doen voordat Curaçao, ons bed, schoner wordt.
Al met al een vruchtbare dag waarvan we hopen dat de boodschap een beetje is aangekomen bij de leerlingen van Nilda Pinto.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *